Skip to content
UDSOLGT

Skab bæredygtige løsninger med adfærdsdesign

Skab grønne resultater med adfærdsdesign

Vil du lære at mestre adfærdsdesign til at drive bæredygtige forandringer?

I en tid, hvor vi står over for komplekse udfordringer som klimaforandringer og ressourceknaphed, har vi en afgørende opgave: At forstå og fremme bæredygtig adfærd.

Og der er rig plads til forbedring. The Circularity Gap Report viste i august 2023, at kun 4 % af Danmarks økonomi er cirkulær. Næsten samtidig udkom CONCITO med en rapport, der viser, at hver dansker i gennemsnit udleder 13 tons CO2 årligt – næsten det dobbelte af verdensgennemsnittet.

Workshoppens indhold

Lær, hvordan adfærdsdesign kan være nøglen til at skabe mere bæredygtig adfærd. Vi udforsker, hvilke adfærdsprincipper der står i vejen for bæredygtig adfærd, og vi giver dig konkrete værktøjer til at skabe målbare og mærkbare forandringer blandt dine kollegaer, medarbejdere, kunder eller borgere.

Og vi kan allerede afsløre nøgleordet: Anvendelighed. Workshoppen indeholder derfor også øvelser, der klæder dig på til at arbejde videre med dine egne klimavenlige tiltag. Vi vil i løbet af de tre timer også komme ind på, hvordan du kan skabe forandringer, der stadig virker efter endt testperiode, og hvordan du tilpasser forandringsprojekter til forskellige målgrupper.

Om dig

Workshoppen er til dig, der sidder i en stilling, hvor du skal forstå mennesker og påvirke dem til at have en mere bæredygtig adfærd. 

Måske arbejder du med at reducere din organisations CO2-aftryk? Eller måske forsøger du at påvirke dine kunder eller borgere til at handle mere bæredygtigt inden for områder som energi, affald, forbrug eller transport?

 
Er du nysgerrig efter at vide mere?
Tøv ikke med at kon­tak­te Casper på casper@wearebro.dk eller 20 96 20 72 

Dit udbytte

  • Du lærer at anvende adfærdsdesign i praksis, herunder at identificere og konkretisere ønsket, bæredygtig adfærd.
  • Du bliver i stand til at identificere og arbejde med kognitive barrierer for den ønskede adfærd.
  • Du får kompetencer til at udvikle bæredygtige løsninger baseret på 40 års adfærdsvidenskab.
  • Du får konkrete idéer og værktøjer til at skabe bæredygtig adfærd, som du kan bruge i dit arbejde efterfølgende.
Praktisk information

Datoer og pris

Hvornår

Hvor

Pris

Dato for næste hold er ikke fastlagt 

Esplanaden 34C, 1. sal – 1263 København K

Prisen er 4.495 kr. ekskl. moms.

Spørgsmål?
Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kon­tak­te Casper på casper@wearebro.dk eller 20 96 20 72

Venteliste

Vil du med næste gang?

Hvad har tidligere deltagere sagt om os

Velfaciliteret og praksisnært forløb.
Bros bootcamp i adfærdsdesign har givet mig metoder, som jeg kan gå direkte hjem og bruge i mine forandringsprojekter. Et virkelig velfaciliteret og praksisnært forløb.
Bedste kursus jeg nogensinde har været på.
"Alt var gennemtænkt ned til mindste detalje og virkelig dygtige og inspirerende undervisere."
bro gør dig klogere på menneskers adfærd
"Vil du blive klogere på menneskets irrationalitet til at designe bedre løsninger - så har BRO kompetencen og engagementet til at lære dig det!"
En øjenåbner
"At arbejde med adfærdsdesign er en øjenåbner. Jeg har lært, at det er det simple og enkle, der fungerer, og at man ikke skal være bange for de banale løsninger."
Kanon godt forløb.
"Det kan varmt anbefales! Jeg har allerede fået håndteret nogle udfordringer med brug af grebene i adfærdsdesign, og det virker bare."
Jeg arbejder allerede med adfærdsdesign
Jeg har fået metoder med hjem, som jeg kan tage i brug med det samme, og jeg er allerede i fuld gang 🙂
Cases

Vil du have inspiration?

Hvordan gør du det let at sortere affald?

I Københavns Kommune har borgerne i nogle år sorteret deres madaffald i en lille grøn kurv, som de fleste har stående i nærheden af den almindelige skraldespand. Men fordi der stadig ryger en del gulerødder og halve leverpostejsmadder ned til restaffaldet, så har kommunen udviklet en løsning, der får biospanden i niveau med restaffaldet. Og vupti: Det bliver lige så nemt at smide madaffaldet i den rigtige spand som i den forkerte – og adfærdsdesign vinder over en indgroet vane.

Vi har hjulpet med at teste holderen, og du kan læse mere om projektet og adfærdsteorien bag her. 

Adfærdsdesign. Bæredygtige forandringer, Bæredygtig adfærd workshop om bæredygtig adfærd bro brodinviden.dk nudging
Hvordan eksekverer du på gode intentioner?

Det er nemt at sætte sig et mål. Langt sværere at nå det. Tag bare nytårsforsæt: De fleste kan nikke genkendende til at beslutte sig for, at nu skal der styr på både vægt, økonomi, karriere og kærlighed. I hvert fald indtil hverdagen rammer og skyller de gode intentioner væk med slud og snot og en stor skål fredagsslik og et par virkelig pæne bukser på tilbud …

Men bare rolig. Vi har samlet fem gode råd til dig, der vil lukke hullet mellem intention og handling. Du finder dem lige her.

Undervisere

Adfærdseksperter

Casper Frøkjær Iuul

Antropolog og adfærdskonsulent

Casper er ikke bare antropolog; hans evne til at forstå, hvad der driver menneskers adfærd, har gjort en mærkbar forskel inden for den grønne omstilling. Han har arbejdet sammen med både Københavns Kommune, Fødevarestyrelsen, Forbrugerrådet Tænk og TooGoodToGo i kampen mod madspild – både i institutioner, hos børnefamilier og hos forbrugere. 

Hans arbejde strækker sig over alle aspekter af affaldssortering – fra anskaffelse af madaffaldsposer over sorteringsprocessen i hjemmet til at gøre det nemmere at finde den rette beholder i gården.

Casper er adfærdsdesigner ind til benet. En disciplin, han brænder for at dele med alle, der vil lytte og lære.

Sofie Martine Dideriksen

Adfærdsrådgiver og underviser på bros adfærdsbootcamp

Med en baggrund i adfærdspsykologi har Sofie solid forståelse for menneskers mentale begrænsninger – og ved, hvorfor viden plus intention sjældent er lig handling. 

Den indsigt har hun gennem en håndfuld år brugt på at skabe mere bæredygtig adfærd med særlig fokus på brug-og-smid-væk-kulturen domineret af engangsservice og -emballage. 

Sofie har hjulpet såvel offentlige som private organisationer med at reducere affald, mindske ressourcespild og sikre, at materialer bliver brugt igen og igen.

Sofie er en passioneret og dygtig formidler med rig erfaring inden for både praksis og undervisning i bæredygtig adfærdsdesign.